08/01/17 07:14
(http://www.clubz.bg/)

Борисов: Нинова никога не е печелила президентски избори

„Корнелия Нинова не е спечелила президентски избори, защото те нямаха кандидат, а подкрепиха независим. Да не подскача толкова от Бузлуджа. Веднага след президентските избори бяха парламентарните, където бяхме аз и тя. Резултатът беше категоричен. Аз знам какво правя. Тя да се беше явила на президентските избори."

Това заяви днес пред репортери премиерът Бойко Борисов в Пазарджик, предаде БГНЕС.

Така той отговори на сутрешното изказване на лидерката на БСП пред Нова тв. Нинова заяви, че Борисов не може да приеме изборната загуба.

Борисов бе в Пазарджик за откриването на завод за високотехнологични автомобилни компоненти на германската компания "Костал". С него бяха външната министърка Екатерина Захариева и бившият президент (2012-2017) росен Плевнелиев.

"Ръстът на икономиката е 3,9%, няма безработица, излишъкът е 2 милиарда лева. Те с какво могат да се похвалят? Че събориха КТБ? Стига с това двуличие”, каза още Борисов по адрес на Нинова и БСП.

А за завода каза следното:

Днес можем да се поздравим с поредния добър партньор в България и да пожелаем в следващите години до 2700 работни места да се развият", заяви Борисов.

Той изтъкна също, че България е дестинация за инвестиции.

"Хубавото на тези заводи е, че всичко се изнася. Това може само да радва една страна", смята премиерът.

Според него интересът към нашата страна не е интерес само на думи.

Новият завод в Пазарджик е трета производствена база на „Костал“ в България и част от стратегията за разширяване на производствените мощности за нуждите на европейския пазар. Планира се до края на 2018 г. броят на работниците да достигне до 1200, а през следващите 3 години - до 2400.

„Костал България Аутомотив“ е дъщерно дружество на германската холдингова компания "Костал", която със своята над 100-годишна история се е наложила като лидер в разработването и производството на електрически, електромеханични и механични продукти за автомобилната индустрия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване