08/01/17 06:47
(http://www.klassa.bg/)

Палестинската автономия и Мароко искат африканските лидери да бойкотират срещата Африка-Израел

 Палестинската автономия и Мароко работят за отменянето на срещата Африка-Израел, която ще се проведе в Того, предава The Jerusalem Post.
Според африкански дипломатически източници, Палестинската автономия се опитва да повлияе на президента на Того Фауре Гнасингбе за отменяне на срещатата, и съветва други мюсюлмански страни в Африка да не присъстват на нея. Според палестинците всяко такова присъствие, би подказало подкрепа за Израел, което ще е неуспех за “палестинската борба“.
Того ще изпрати покани на всичките 54 африкански държави, да присъстват на четиридневната среща Африка-Израел. Очаква се между 20 и 30 държавни глави да вземат участие. Израел има дипломатически връзки с 40 от 48-те държави в Субсахарска Африка.
Според дипломатически източници, палестинският водач Махмуд Абас е помолил за среща с президента на Того по време на срещата на Африканския съюз в Адис Абаба. Там той е помолил Гнасингбе да отмени срещата Африка-Израел. 
Същите източници твърдят, че президентът на Того е отговорил, че управлява страната си, както сметне за добре, и е приятелски настроен, както към Израел, така и към палестинците.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване