08/01/17 06:33
(http://www.klassa.bg/)

Продават на собственик на изгорял тютюнев склад общински имот

 Собственикът на един от изгорелите миналия 20 август тютюневи складове в Пловдив ще се сдобие с още един имот в града, ако общинският съвет одобри сделката. Предложението бившият почетен консул на Италия Пиетро Луиджи Гиа да се сдобие с общинските дялове в имот на ул. „Георги С. Раковски” 24, ще се гледа на предстоящата сесия на местния парламент.

Теренът е с площ от 165 кв.метра и попада в така наречената „Бяла зона” в Пловдив, която е една от най-скъпите и атрактивни части на града. Имотът е отреден за жилищно строителство, като в негово съседство в момента се изгражда 5-етажна кооперация. Половината от имота на ул. „Георги С. Раковски” Пиетро Луиджи Гиа купил в далечната 2007г. В момента, чрез фирмата си той е внесъл искане в общината да изкупи и техния дял, като за целта трябва да плати 42 650 лева. Данъчната оценка на терена е 5 308 лева. Пиетро Луиджи Гиа е собственик на изгорелия тютюнев склад, построен преди години от големия дарител Кудоглу. Заради унищожения си имот в центъра на Пловдив екс почетният консул поиска по време на съдебното дело от осъдения впоследствие за подпалването на тютюневите складове Любомир Данчев 3 милиона и 700 хиляди лева. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване