08/02/17 06:13
(http://www.klassa.bg/)

Трима чиновници в НС с картончета от ДС

 Трима служители в администрацията на Народното събрание имат картончета към бившата Държавна сигурност. Това разкри ресорната държавна комисия, като обяви имената им. Проверени са били общо 62-ма чиновници – от главния секретар, директори, началниците на отдели и на сектори. 48 души не са попаднали в обхвата на проверката, тъй като са твърде млади, за да са имали принадлежност към репресивната машина на държавата до 1989 г.

Сътрудник на ДС обаче е бил Иван Хиновски, който от края на 2014 г. е главен експертен сътрудник в Комисия за наблюдение дейността на ДКЕВР. В сегашния парламент звеното е със статут на подкомисия. Хинов е бил секретен сътрудник с псевдоним Хабов. Името му е изплувало още като един от длъжниците на Елитбанк.

Комисията по досиетата просветли и името на Николай Доцев, който от 12 юни тази година е старши експертен сътрудник към парламентарната комисия по отбрана. В структурите на ДС е бил разузнавач. Картончето му е било обявено и като служител на Министерството на отбраната.

Третият чиновник в НС с принадлежност към бившата ДС е Спас Ташев, който от края на май 2017 г. е главен експертен сътрудник в Комисия по политиките на българите в чужбина. Неговото агентурно име е било Иван.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване