08/04/17 07:37
(http://www.klassa.bg/)

Цените на жилищата в САЩ продължават да се увеличават

 Цените на жилищата в САЩ се увеличават с 6,7% през юни на годишна база и с 1,1% в сравнение с май, показват данни на консултантската компания CoreLogic, цитирани от онлайн изданието worldpropertyjournal.com.

Цените отбелязват ръст от 50 на сто спрямо дъното, достигнато през 2011 г.

За 12-те месеца от юни 2017 г. до юни 2018 г. компанията очаква ръст на цените от 5,2%.

"Нарастването на продажбите се забавя и това не се дължи толкова на достъпността на жилищата, а на липсата на достатъчно предлагане“, коментира Франк Нотафт, главен икономист в CoreLogic.

Той посочва, че към края на второто тримесечие на тази година непродаденият запас от жилища на пазара е на най-ниско ниво от 30 години.

От 10-те най-големи метрополиса в САЩ според броя на населението в четири цените са силно надценени точно заради липса на предлагане. Сред тях са Денвър-Аурора-Лейкууд, Хюстън, Маями и Вашингтон-Арлингтън-Александрия.

Според анализаторите достъпността на жилищата ще стане по-голям проблем през следващите години заради перспективата за ръст на лихвите по ипотеките и увеличаването на месечните вноски.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване