08/11/17 06:35
(http://www.klassa.bg/)

Гарелов пред синдикатите в БНТ: Изберете ме за генерален директор и ще направя храната в стола безплатна!

 В понеделник в сградата на БНТ синдикатите в телевизията имаха възможност да изслушат един от кандидатите за генерален директор на националната медия. Става дума за Иван Гарелов.

Ето какво разказаха пред NBOX.BG един от участниците в дискусията:

"Изберете ме за генерален директор и ще направя храненето в стола безплатно!"

С тези думи започнал изложението си кандидатът за генерален директор на БНТ Иван Гарелов. Към момента служителите в националната медия получават всяка година по 250 лв във ваучери за храна. Гарелов обаче им обещал безплатен стол, в случай, че изберат него за високия медиен пост.

"Мистър Панорама" съобщил още, че концепцията с която кандидатства е писана хора работещи към момента в телевизията. Той пояснил, че ако спечели конкурса, щял да назначи именно тези хора на ръководни постове в националната медия.

"Ако аз спечеля авторите на концепцията ми ще бъдат новите шефове в БНТ!"

Иван Гарелов разказал още, че преди седмица бил на път да се откажа от надпреварата, но влиятелни хора го убедили да не спира участието си в надпреварата!

Според източника ни, той получил доста негативен отпор по много елементи от концепцията си.

Пръв срещу него скочил Иван Такев, който се опитал да обясни на Гарелов, че идеята му за финансиране на телевизията, чрез пряка връзка с държавния бюджет, е меко казано малоумна. Такев се постарал да обясни на "Мистър Панорама", че БНТ не НЗОК и не може да има плаващ бюджет, а съвсем ясен и конкретен такъв.

"Годините са му в повече на Гарелов, дори не знае какво точно говори", коментирал пък близък до шефа на синдикалистите в БНТ Емил Розов.

"Ако аз стана шеф и назнача моите хора в БНТ, всички вие ще бъдете доволни!", многократно повторил той пред изслушващите го телевизионери.

Гарелов обаче не успял да даде задоволителен отговор на нито един от острите въпроси повдигнати от синдикалистите по време на обсъждането.

На въпрос, смята ли да променя лицензиите на програмите в БНТ, Гарелов отговорил отрицателно, без да си дава сметка, че голяма част от концепцията за управление която предлага, е в пряка конфронтация с тапиите за излъчване на националната медия.

"Гарелов твърдо не познава Закона за радио и телевизия", пък констатираха след изслушването му редови журналисти от "Сан Стефано".

Според информация на NBOX.BG, другият кандидат бос на медията Коко Каменаров, отказал да се яви на изслушване от синдикалистите, тъй като бил на почивка в Гърция.

Третият основен състезател за постта генерален директор на БНТ Емил Кошлуков, пък ще се яви на среща със синдикалистите в националната електронна медия този петък.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване