08/12/17 07:56
(http://www.klassa.bg/)

Skoda взе главен дизайнер от Volkswagen

 

Оливер Стефани замени напусналия през февруари Йозеф Кабан

Чешката компания Skoda скоро ще си има нов главен дизайнер, на който ще разчита за бъдещите модели на марката. На мястото на напусналия през февруари Йозеф Кабан, който отиде в BMW, от Volkswagen идва Оливер Стефани. В кариерата си до този момент, Оливер Стефани неведнъж е доказал качествата и способностите си. Дизайнерът започва работа във Volkswagen през 2002 г., където изиграва важна роля в разработването на важни модели като последните две генерации на Golf, Tiguan, Polo, Jetta и up!. Много от моделите на Volkswagen, произведени през последните 10 години, както и множество концептуални автомобили на марката носят неговия подпис. От 1 септември тази година Оливер Стефани ще бъде отговорен за дизайна в Skoda Auto. Чехите ще разчитат с негова помощ да направят следващата стъпка в развитието си. Очаква се той да разработва моделите с още по-голям емоционален заряд и да ги поведе към ерата на дигитализацията и електрификацията в автомобилостроенето.

Оливер Стефани е изучавал дизайн в Брауншвайг, Германия и Пасадена, Калифорния. Новият главен дизайнер на Skoda е работил в Дизайнерския център на Европа в Ситгес, Испания в продължение на 3 години. Опитът му перфектно се вписва във философията на марката Skoda, благодарение на многото му идеи, обединени под мотото Simply Clever и отличителния дизайнерски похват, вдъхновен от кристалните форми.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване