08/12/17 08:18
(http://www.klassa.bg/)

Българите сме най-мързеливите в ЕС, установява ново британско проучване

 Българите са най-мързеливата нация в Европейския съюз. Това показва британско изследване, резултатите от което бяха разпространени от таблоида “Дейли Мейл“.

78 процента от възрастните българи, участвали в проучването, са обявили, че не извършват никакви физически упражнения, за да поддържат тялото си в добра форма.

На втора позиция по мързел, само на 3 процента зад България, се нарежда Малта, докато хората в Португалия са на трето място.

В Иберийската страна 64 процента от възрастните не са физически активни.

От британското издание отбелязват, че 75 на сто от жителите на Малта признават, че имат фобия от правенето на упражнения.

Челните позиции сред най-мързеливите нации в Европейския съюз се допълват от Румъния, Италия, Гърция, Кипър и Полша.

Без изненада най-активни физически са хората в 3 страни от Скандинавския полуостров. В Швеция 9 от всеки 10 души посещават поне един път седмично фитнес салон. Жителите на Дания и Финландия се нареждат непосредствено след това по физическа активност.

Британското изследване е обхванало 28 000 души от страните, членуващи в Европейския съюз, като във всяка от 28-те държави са били анкетирани по 1000 възрастни мъже и жени. Те били попитани колко често спортуват или правят някакви упражнения.

Проучването е показало, че мъжете тренират по-често от жените, а разликата по този показател е най-осезаема при най-младите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване