08/16/17 13:52
(http://offnews.bg)

И дъщерята на Цветан Василев е подсъдима за прането на 2.6 млн. лв.

Софийска градска прокуратура е повдигнала обвинения на дъщерята на банкера Цветан Василев за пране на пари в размер 2 645 179 лв. От прокуратурата съобщиха, че обвинението е повдигнато на 15 август.

Радосвета Василева е привлечена като обвиняема задочно в присъствието на упълномощен от Цветан Василев адвокат, тъй като дъщеря му не живее в страната.  

С постановление на прокуратурата от вторник е разпоредено задържането ѝ за 72 часа, след като бъде установено местоположението ѝ, за да бъде доведена в съда във връзка с делото срещу баща ѝ.  

В хода на разследването са изпратени две призовки на актуален адрес на Радосвета Василева за явяването и пред разследващия орган съответно на 2-ри и 7-ми август, като от съпровождащата ги докладна се установява, че по данни на охраната на адреса тя живее там, но от дълго време отсъства и призовките ги получава адвокат, уточняват от държавното обвинение.

По делото са изискани и приложени всички необходимите справки от проведеното издирване на лицето в страната.

Видно от тях Василева е напуснала пределите на България на 16 август 2016 г. и до този момент няма регистрирано влизане, се посочва още в съобщение на прокуратурата.

Тъй като въпреки положените усилия от стана на разследващите органи, местонахождението на Радосвета Василева не е установено, тя е обявена за общодържавно издирване и спрямо нея на 15 август е издадена Европейска заповед за арест.

Предприетите спрямо Радосвета Василева процесуално-следствени действия са съобразно разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс и постановеното спрямо нея задържане е обусловено от неявяването ѝ пред разследващите органи и неустановяване на местонахождението ѝ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване