08/28/17 12:19
(http://www.klassa.bg/)

Защо е важна фотожурналистиката

 Фотографията и днес е нашето преобладаващо средство за комуникация, като технологиите позволяват да бъдат заснемани и качвани над половин миллиард изображения на ден. Появата на Интернет и смартфоните прави все по-трудна възможността да

Шарбат Гула в бежански лагер в Пакистан- 1985 г.

се изкарват пари от фотография.

Бихме могли да кажем обаче, че това си има своите ползи, тъй като качеството на изображенията се увеличава многократно. Въпреки милиардите изображения от мобилни телефони, публикувани във Facebook, Instagram и Flickr, огромното мнозинство от емблематичните снимки, които заснемат големи събития, са направени от професионални фотографи. Девет от 10-те изображения в „Топ 10 снимки на 2013“ на списание „Тайм“ например бяха направени от професионални фотографи.
Когато говорим за професионални и качествени снимки не става дума за техническите параметри на едно изображение, а на историята, която те предават. Изключителен пример за такава фотография е Кевин Картър.
Прочетете пълния текст на: SofiaPress.com

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване