08/28/17 06:22
(http://www.klassa.bg/)

Та, питам - защо съм беден?!

 Живея в България. Мога да се бия, почти професионално. Имам С категория и карам камион. Пожарникар съм. Началник на смяна. Мога да правя ламинат, шпакловки, мазилки и покриви. Грамотен съм, мога да мисля, пиша и осмислям какво се случва у нас. Плащам си сметките и данъците. Пия умерено, не пуша. Не ходя по ресторанти и не съм в състояние да харча или живея като бял човек. Заплатата ми стига само за седмица.
Имам приятели, които в Англия изкарват моята заплата само за 3 дни. Карам трошаляк на 25 години и не мога да го сменя с друг. Та, питам! Защо съм беден? Питам вас, боклуци, политици.
Аз ли не съм производителен или съм некадърен, или вие? Защо в чужбина някакъв, който може само да завърти една крушка на фасонката, живее като пич? Кара чисто нова кола на лизинг и, когато той изтече, я сменя? Защо те обикалят света, а ние пестим цяла година за няколко дни почивка на морето? От колко време сме в ЕС и какво направихте за нас? Защо от 2009 г. заплатата ми е във фризера, а постоянно ми вдигате цените на всичко? Аз ли съм идиот или вие?
Защо на гръцкия пенсионер пенсията е по–висока от мойта заплата, а даже си рискувам живота? Защо ни откраднахте и миналото, и бъдещето? Защо децата ми трябва да ви плащат заемите, които откраднахте?
Мога да питам до утре... Глас в пустиня.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване