09/02/17 09:48
(http://www.clubz.bg/)

Борисов: Мине се, не мине - и някоя глупост в образованието

"Това с учебниците беше голяма глупост. Мине се, не мине - и някоя глупост в образованието. Като видях черно-белите учебници, министъра на образованието го накарах в първия най-близък голям град да даде пресконференция, за да разберат журналистите какво мислим".

Така Бойко Борисов коментира пред Лятната академия на младежите от ГЕРБ във Варна историята с двата вида учебници - цветни и черно-бели, с различни цени.

Премиерът обясни пред залата във Варна, че новият приоритет на държавата да вкара всички деца в училище е изключително важна:

"Обществото трябва да си даде сметка – ако не ни подкрепи – няма да успеем. Трябва да си дадем сметка – или приемаме, че всеки от заплатата си всеки месец ще дава пари за издръжката на тези хора, или трябва да ги накараме да учат, да се образоват, да има поне нискоквалифицината работа кой да върши. Това са десетки хиляди деца. И тука не са само ромите, има и българи такива", обясни Борисов новите мерки на държавата.

Премиерът се впусна отново да припомня как в мандатите на ГЕРБ се възраждат проекти, които преди това са били провалени. 

"След всеки мандат на БСП, ГЕРБ плаща", каза Борисов.

По думите му работата на БСП била да се появяват във вторник и да ги нападат, но това е политическо говорене. Според него сигурно и ГЕРБ в опозиция би говорила подобно. Той обаче се обърна към лидерката на БСП Корнелия Нинова, че не може да се носи отговорност за 1 година или само за времето, в което си начело.

"Не, ще носиш отговорност 130 години назад, като искаш да си лидер на тази партия", каза Борисов за Нинова.

Премиерът и лидер на ГЕРБ посъветва младежите и съпартийците си въобще "да не се занимават изобщо с тях само да си хабят енергията", а да се съсредоточат върху работата, която трябва да се върши.

"Газовият хъб "Балкан" ще стане", декларира Борисов на въпрос от залата може ли да даде времева рамка за строежа на съоръжението.

Очаквайте подробности.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване