12/06/17 14:56
(http://offnews.bg)

НКЖИ продава 20 дка от бившата гара Пионер

Временен приют за безстопанствени кучета ще гради община Ботевград в сграда на МВР, която вече не е необходима на министерството. Правителството прехвърли собствеността върху терен с едноетажна сграда към него на общината. 

Кабинетът даде съгласието си Национална компания „Железопътна инфраструктура“ да продаде чрез търг с тайно наддаване недвижим имот в столичния район „Изгрев“. Теренът с площ 20 дка е част от бившата гара „Пионер“ и не се ползва от НКЖИ. Правителственото решение ще позволи извършването на разпоредителна сделка, която да донесе допълнителни приходи за компанията, съобщиха от "Дондуков" 2. 

От публична в частна държавна собственост беше променен статутът на три имота с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната. Те се намират в столичния район „Слатина“ (2,4 дка незастроена площ), на бул. „Мадара“ №13 в Шумен (2,9 дка застроена и незастроена площ), и в землището на с. Александрово, община Шумен (сграда със застроена площ 46 кв. м). Решението ще позволи извършването на разпоредителни действия с цел реализирането на допълнителни приходи за бюджета.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване