12/06/17 11:54
(http://offnews.bg)

Спецсъдът се превръща в машина за разрешаване на подслушване

Специализираният наказателен съд е на път да изземе основната функция по издаване на разрешения за прилагане на специални разузнавателни средства (СРС). От доклада на Националното бюро за контрол на СРС за 2016 година става ясно, че спецсъдът, който е компетентен по разглеждане на дела за организирани престъпни групи, буквално бил залят за искания за подслушване на такива групи. 

Пред депутатите началникът на бюрото Бойко Рашков заяви, че съдът се превръща в "основен" по отношение на искания за прилагане на СРС. В констатациите на бюрото е посочено, че основните искания за СРС са свързани с организирани престъпни групи и този "феномен" се наблюдавал от тази година. "Какво значи с 1000 броя повече процедури и разрешения за разлика от предходната година в разрешенията, давани от Специализирания наказателен съд? Едва ли не България се превръща в държава от съвкупност от ОПГ", коментира от трибуната Рашков, който беше изслушан в открито заседание.

Думите му провокираха реакция от страна на ГЕРБ, които определиха изказването му като политическо, след като той направи и аналогия с работата на Софийския градски съд от времето, в което той беше управляван от семейната приятелка на тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов Владимира Янева

Рашков посочи, че едно от основанията за "хилядите нарушения" в С 

Пред депутатите Рашков за пореден път повтори тезата си, че се прави опит за блокиране работата на бюрото.

Очаквайте подробности!

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване