12/06/17 08:38
(http://www.clubz.bg/)

Трима обвинени за убийството на малтийската журналистка

Трима души за обвинени за убийството на малтийската разследваща журналистка Дафне Каруана Галиция, съобщава "Политико", позовавайки на местни медии.

Обвиняемите, които не признават вина, са назовани като братята Джордж и Алфред Деджорджо и Винсент Мускат - и тримата в 50-те си години.

Обвинени са също в незаконно притежание на материали за експлозиви и на оръжие.

Тримата са между десетима арестувани от властите в понеделник за убийството на Галиция на 16 октомври т.г. Тя бе взривена в личния си автомобил.

Според малтийския закон задържаните трябва да бъдат обвинени или освободени след 48 часа.

53-годишната Галиция публикуваше през изминалата си година резултати от разследвания за корупция на министър-председателя Джозеф Мускат и най-близките му сътрудници.

Те бяха свързани с разкритията на международен журналистически консорциум в "Досиетата Панама" - изтичане на 11 милиона документа от адвокатската фирма "Мосак Фонсека" за укриване на данъци от световния елит в латиноамериканската държава.

Галиция уличи и съпругата на Мускат Мишел, че е получила $1 млн. от дъщерята на азербайджанския президент Илхам Алиев през офшорна фирма, регистрирана от същата адвокатска кантора.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване