03/20/18 06:57
(http://radiomilena.com/)

Астрономическата пролет настъпва в 18,15 ч. днес

В 18:15 часа българско време настъпва пролетното равноденствие, което бележи началото на астрономическата пролет за Северното полукълбо. Равноденствието е астрономическо понятие, с което се обозначава моментът, в който “пътят” на Слънцето по небесната сфера пресича небесния екватор. В този момент денят и нощта са равни по продължителност.

Както повелява пролетната традиция, щъркелите вече дойдоха, но бяха изненадани от лошото време. Някои от тях се оказаха в критично състояние и се наложи да получат помощ от хората. За птиците опасност представляват не ниските температури сами по себе си, а обледяването на крилата, което води до невъзможност да летят. Усложнена е пътната обстановка, заради усиления снеговалеж в почти цяла България.

Лошото време на територията на страната продължава да затваря пътища. Пътните настилки са мокри, заледени и обработени.

Ето какво време ни очаква в деня на астрономическата пролет, според прогнозата на НИМХ към БАН. Валежите постепенно ще спират от югозапад, а времето ще се проясни до слънчево, но впоследствие се очаква облачността тоново да се увеличи. Максималните температури ще бъдат положителни почти в цялата страна.

Почти през целия ден в Североизточна България ще има превалявания от сняг, а по Черноморието се очакват дъждове. В пет области на Североизточна България е обявен жълт код за снеговалежи и силен вятър: Русе, Разград, Силистра, Търговище, Шумен.

Вятърът ще бъде ориентиран от запад-северозапад. В Източна България той ще е умерен до силен. Дъжд вали в областите: Бургас, Варна, Добрич, Кюстендил, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора и Ямбол.

Максималните температури ще варират от 3 градуса в североизточните райони до 15-16 в най-южните.

Публикувана на 03/20/18 06:57 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/7OLQB8ysufY/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване