03/20/18 15:42
(http://budnavarna.bg/)

Издадено е разрешителното за строеж на новата сграда на варненската библиотека

Издадено е разрешителното за строеж на новата сграда на варненската библиотека. Това съобщи кметът Иван Портних навръх 135 рождения ден на културната институция. Специални гости на празника бяха председателят на народното събрание Цвета Караянчева, областният управител Стоян Пасев, председателят на общинския съвет Тодор Балабанов, командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев, народни представители, общински съветници и културни дейци. Цвета Караянчева пое ангажимент да съдейства за инициативата, подета от библиотеката и община Варна преди три години. Тя получи като подарък албум с изображения от идейния пороект за новата сграда на библиотеката, дело на холандско студио.

Цвета Караянчева получи също почетен знак от библиотечната асоциация и елекронна читателска карта на РБ „Пенчо Славейков“ с пожелания да я използва в новата сграда.

снимка: Пламен Гутинов

източник: Черно море

Материалът Издадено е разрешителното за строеж на новата сграда на варненската библиотека е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване