03/20/18 14:13
(http://budnavarna.bg/)

Мюзикълът „Да пееш под дъжда“ с европейска премиера във Варна

Орлин Горанов и Мариан Бачев ще излязат на сцената на ДТ „Стоян Бъчваров“ на 4-ти и 5-ти април, научи BudnaVarna.bg, в класическия мюзикъл „Да пееш под дъжда“. Бляскавото представление ще има своята предпремиера за България и Европа в рамките на Великденски музикален фестивал – Варна 2018, а официалната премиера ще бъде в програмата на две от най-значителни събития в културния афиш на Варна – ММФ „Варненско лято“ и „Опера в Летния театър“ 2018.

Често критиците и публика единодушно обявяват холивудския мюзикъл „Да пееш под дъжда“ за най-великия на всички времена. От месец май 2017 година се появява и сценичната адаптация на мюзикъла, отново дело на бродуейските легенди Бети Комдън и Адолф Грийн – създатели и на филмовия сценарий, носители на “Оскар” с него. Всяка незабравима сцена е поднесена по бляскав начин, комичните ситуации са остри и живи, диалогът – остроумен и динамичен. И разбира се хитовите музикални номера, които се настаняват трайно в ума и сърцата на зрителите.

Режисьор на спектакъла, който варненци ще видят на 4-ти и 5-ти април от 19 часа на голямата сцена на ДТ „Стоян Бъчваров“, е Борис Панкин, диригент – Страцимир Павлов, хореографията е на Боряна Сечанова и на Мариана Крънчева, сценография – Иван Токаджиев, костюми – Анна-Мария Токаджиева. Редом до Орлин Горанов (Дон Локууд) и Мариан Бачев (Козмо Браун) ще видим още Пламен Георгиев (Продуцента), Даниела Димова и Сребрина Соколова (Лина Ламонт), Миглена Стоева и Анелия Мангърова (Кати), Николай Димитров (Бродуей хоуст). Участват оркестър и балет на Държавна опера Варна.

Материалът Мюзикълът „Да пееш под дъжда“ с европейска премиера във Варна е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване