03/20/18 23:08
(http://budnavarna.bg/)

Община Варна не забранявала подаръците за учители

снимка: Будна Варна

Учителите можели да получават подаръци, но само такива, които са съобразени с Етичния кодекс на съответното учебно заведение. Това става ясно от позиция на общинската дирекция по образование, изпратена до BudnaVarna.bg.

„Екип на Дирекция „Образование и младежки дейности“ е провел срещи с всички директори на детски градини и училища, както и с представителите на обществените съвети към тях.

В резултат на разговорите, е изпратено писмо до директорите на детски и учебни заведения, в което се препоръчва подобно на всички организации от публичния сектор, да се регламентира и включи в Етичния кодекс на съответното заведение, вида и размера на подаръците, които служителите е допустимо да приемат по повод честването на празници. Подчертано е, че е задължително да се спазва принципа на доброволност по отношение на родителите. Настоящите препоръки имат за цел да запазят авторитета на всички заинтересовани страни.“, гласи текстът на администрацията.

Материалът Община Варна не забранявала подаръците за учители е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване