03/25/18 10:07
(http://www.klassa.bg/)

1100 орфейчета пеят, свирят и танцуват под липите

 Близо 1 100 момчета , момичета, юноши и девойки на възраст от 4 до 25 години от цялата страна се включиха в осемнадесетото издание на националния фолклорен фестивал „Орфеево изворче“, който по традиция се провежда в Стара Загора. В продължение на три дни те пеят, свирят и танцуват , като тази година са разпределени на три сцени: в народно читалище „Климент Охридски“ и в  залите на регионалния исторически музей и общинския ансамбъл „Загоре“.Извън регламента до участие бе допусната и наскоро навършилата три години бургазлийка Боряна Стоянова, която се появи в странджанска носия и изпълни песен от този край.

 

 

Организатори на  една от най-мащабните прояви в областта на фолклора са община Стара Загора и НМФС „Орфеево изворче“с председател доц. д-р Георги Петков.

Фестивалът приключва в неделя с гала-концерт , посветен на Деня на Тракия – 26 март, там ще бъдат връчени и наградите, като класиралите на първите места в отделните категории певци – индивидуални изпълнители получават привилегията да участват в музикалните съревнования „Орфеони“ в смолянското село Гела през първата седмица на юни.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване