03/30/18 08:58
(http://regiona.bg/)

След публикация на ИА Региона: Благодетели подпомогнаха финансово незрящите студенти Нурел и Феим

Благодетели решиха да подпомогнат финансово незрящите ЮЗУстуденти Нурел и Феим, които стягат общинското си жилище.След публикация на ИА Региона,че младото семейство не разполага със средства за ремонт и обзавеждане, граждани решиха да ги помогнат с каквото могат.

Известната бизнесдама Цветанка Десподова ще купи тъмните пердета за целия апартамент, както и корнизи. Това е много важно за незрящите,тъй като светлината им пречи.
Дамата се отзова безвъзмездно на апела и сподели,че винаги помага с каквото може.Тя лично ще се поинтересува от какво има нужда още незрящото семейство.

Бизнесмен от верига магазини с бяла техника дава бойлер на семейството, който ще бъде монтиран от неговите майстори.

Общественичката Елка Миленкова също дари 100 лв. на незрящите студенти,помогнаха и и други граждани, които поискаха анонимност.

Преди време семейството получи общинско жилище от 75 квадрата в квартал „ Еленово“ ,но то се нуждае от основен ремонт.Двамата не разполагат със средства, за ремонт и обзавеждане. Нямат никакви мебели и кухненско обзавеждане.Феим и Нурел получават едва по 235 лв. инвалидна пенсия.

Двамата,с бебето продължават живеят в студентските общежития в Благоевград. Тя е от Разградско, той – от Варненско. Съдбата ги събира в ЮЗУ “Неофит Рилски”, където учат.Двамата всъщност се запознават в училището за незрящи във Варна, където учат до 7-и клас. Нурел е с глаукома и пълна слепота. Феим трудно различава силуети и също живее в мрак. Родил се е недоносен и е поставен в кувьоз, а малко след това става ясно, че няма зрение.

Ако искате да помогнете на незрящото семейство и бебето Денис, може да се свържете с редакционния ни телефон 0878 300315

Ето и банковата сметка на бащата.
Феим Феим
Банка: Обединена българска банка
IBAN: BG45UBBS80024060616940

 

Материалът След публикация на ИА Региона: Благодетели подпомогнаха финансово незрящите студенти Нурел и Феим е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване