04/01/18 06:52
(http://regiona.bg/)

Пенсионери от Благоевград търсят работа чрез Бюрото по труда!

28 пенсионери са се регистрирали в Бюрото по труда. Съгласно действащата нормативна уредба в Бюрото по труда имат право да се регистрират и граждани взели вече пенсия.
16 051 са общо регистрираните през февруари безработни лица в Пиринско, от тях 2392-ма са младежи до 29-годишна възраст. Сред безработните с висше образование са 1564 лица, със средно – 7659, с основно – 4359, останалите са 2433-ма.

На територията на Благоевградска област през февруари са започнали работа 1080 безработни лица, от тях 669 са намерили работа с посредничеството на Бюрото по труда.

„Те най-често търсят работа в счетоводни къщи, както и като помощен персонал в сферата на хотелиерството и ресторантьорството”, коментира Станислава Поповска.

789 пък са заявените свободни работни места през изминалия месец на територията на Благоевградската област, от тях най-много – 391, са от сектор преработваща промишленост, следва сектор търговия и ремонт на автомобили и мотоциклети – 117 места, в строителството са свободни 59, в образованието – 31.
В началото на този месец стартираха такива курсове и в община Благоевград, обучението е по специалности: компютърна грамотност, готварство, социални асистенти, озеленители. сн.илюстративна.

Материалът Пенсионери от Благоевград търсят работа чрез Бюрото по труда! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване