04/04/18 05:24
(http://www.klassa.bg/)

Да платим данъците и таксите онлайн, вместо в брой

 Притежателите на дебитна, предплатена или кредитна карта Visa, включително Visa Business и V PAY, които заплатят местните си данъци и такси по електронен път до 29 април 2018 г., могат да спечелят подарък. Картодържателите, които изберат да заплатят на POS терминал в съответната общинска институция и регистрират своята касова бележка на сайта на Visa в България, участват в тегленето за един от три iPhone X устройства. Всеки ден в рамките на кампанията платилите онлайн участват автоматично в томболата за една от десет външни батерии за телефон.

„Промоционалната данъчна кампания на Visa, има за цел да привлече вниманието на българските граждани към погасяването на задължения към държавата и да ги убеди в предимствата на безкешовите трансакции,“ споделя Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.

Българските картодържатели все повече припознават ползите от иновативните разплащателни технологии, допълва още Райчева. Освен удобство, сигурност и достъп до средствата си, картодържателите се възползват и от това, че имат възможност да извършат покупките си по всяко време без ограничения. В резултат в България се наблюдава значително повишение в употребата на електронни разплащания, които всяка година бележат растеж. Според българските потребители това е бърз и удобен начин за разплащане при ежедневните им покупки.

Парите в брой са сред основните фактори за съществуването на сива икономика. Tе са лесни за употреба и трудни за проследяване и отчитане. Например собственик на заведение или таксиметров шофьор, които работят предимно с пари в брой, могат лесно да скрият част от своя оборот от държавата. Поради тази причина употребата на системи за електронни разплащания и контролирането на тяхното използване от страна на държавата прави доста по-трудно участието в сивата икономика. При тези разплащания винаги има документ за трансакцията и те могат да бъдат проследени. Именно електронните разплащания са един от най-ефективните начини за борба със сивата икономика – този факт вече е добре известен в България.

Още за усилията на Visa срещу сивата икономика, възможностите на електронните разплащания, както и повече информация за националната кампания за заплащане на местни данъци и такси по електронен път може да видите на www.visabg.com.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване