04/10/18 07:52
(http://regiona.bg/)

Родена в затвора благоевградчанка възкликна: Животът ни е подарък

Известната благоевградска общественичка и писателка Евгения Йорданова издаде традиционно пред своя рожден ден новата си книга с къси разкази „Аз съм тук“. Сборникът разкази ще бъде представен днес от 17.30 часа в „22-ри септември“ в Благоевград.

Предговора на новата книга е написан от известната журналистка Ваня Симеонова: „Ако някой ме попита как изглежда авторката на тази книга ще му кажа: Това е жената, която винаги ходи в бяло. И това не е метафора , а факт. Ако ме попитат какво представлява като човек ще обясня. Ева е позитивно същество, каквото мажете да си представите“.

Евгения Йорданова е родена в затвора, има необичайната и трудна съдба на осиновеното дете. Отгледана е в Благоевград от стар македонски род. Десет години бе директор на Дом за деца, лишени от родителски грижи. Омъжена е за мореплавател.

През целия си живот помага на хора, изпаднали в беда. Обича книгите, природата и хората, които имат чувство за човешко достойнство и които са чужди на злобата и завистта.
Автор е на книгите „Спомени за моя род“, „И да направиш добро“ /автобиографичен роман/, „Децата на сенките“, „Законите на любовта“,“Разговор за двама“, „Най-щастливият ден“.

Книгите й са преведени на фински, македонски, гръцки и др. езици. Отличена е със званието „Жена на Благоевград“ за 2008 г. и с още много други награди. Продължава да се занимава с активна обществена и благотворителна дейност.
Думите на авторката звучат като послание към всички нас: „Животът ни е подарък. Обичайте истински. Ако забравим жалкия си егоизъм, животът на земята ще бъде нашият рай.Всичко в живата е любов. Живеем на най-прекрасното място в света. Да оценим това, което имаме и подарим една усмивка на минаващия покрай нас, да дадем парченце хляб на гладния, тогава няма как да не сме щастливи.“

 

Материалът Родена в затвора благоевградчанка възкликна: Животът ни е подарък е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване