04/12/18 07:48
(http://budnavarna.bg/)

Varna Jazz Days festival е най-новият музикален фестивал

Varna Jazz Days festival е най-новият музикален фестивал на морската столица. Фестът е естествено продължение на чествания всяка година от варненската музикантска общност Международен ден на джаза и ще се съсредоточи около три събития, научи BudnaVarna.bg.

Програмата на Varna Jazz Days включва:

На 14 април в сградата на НУИ „Добри Христов“ във Варна от 14:00 часа ще се проведе профилиран уоркшоп за медни духови инструменти с ментор тромпетиста Нейко Бодуров.

На 21 април от 20:00 часа в духа на красивия салон на Военноморския клуб (ДНФ) ще бъде представен проекта Jazztory в две части. В първата част ще звучи музиката на един от най-виртуозните джаз пианисти на всички времена, Финиъс Нюборн изсвирена от младия и талантлив Теодор Петков. Втората част е отредена на гениалната Ела Фицджералд изпълнена от българската джаз певица Лили Илиева. Солистите ще бъдат подкрепени на сцената от Нейко Бодуров – тромпет, Михаил Иванов – контрабас Борислав Петров – барабани.

На 29 април от 20:00 часа, по традиция за Международния ден на джаза, ще се проведе и мащабен парти-концерт. Мястото за втора поредна година е залата на Юнашкия салон. Колоритната брас секция от Варна в състав: Нейко Бодуров, Стоян Роянов- ЯЯ и Борислав Михайлов, заедно с вокалиста Нейчо Петров – Реджи ще посрещнат ударна поп и джаз банда от София на местна сцена, за да представят проекта King of pop с музиката на титаните в съвременната популярна музика Michael Jackson, Prince, Stevie Wonder. В началото и между сетовете партито ще бъде подкрепено от сетовете на DJ Jijo.

Предварителна продажба на билети се реализира в магазин НА ТЪМНО на ул. „Стефан Стамболов“ 2. Местата за концерта на 21 април са ограничени, а за концерта на 29 април има отстъпка при предварително закупуване на билети. Музикалната работилница е с вход свободен.

Материалът Varna Jazz Days festival е най-новият музикален фестивал е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване