04/12/18 04:04
(http://www.clubz.bg/)

Помпео: Меката политика към Русия приключи

Времето на меката политика към Русия свърши, обяви директорът на ЦРУ Майк Помпео, цитиран от РИА Новости. Той е номиниран от президента Доналд Тръмп за държавен секретар на САЩ.

„Русия продължава да действа агресивно, за което способства и налаганата години наред мека политика спрямо тези агресивни действия. С това вече е свършено. Списъкът с действия на нашата администрация, насочен към вдигане на цената на действията на Владимир Путин, е дълъг“, заяви Помпео пред Конгреса на САЩ.

Сред мерките за сдържане Помпео изброи санкциите, изгонването на руски дипломати, укрепването на американската армия и ядрените сили, както и "въоръжаването на смели млади хора, които искат да се съпротивляват на експанзията на Русия в Украйна и в Грузия".

"Надявам се, че и аз ще мога да внеса добавки към списъка", подчерта кандидат държавният секретар.
 

Изслушването става на фона на поредното изостряне в отношенията между САЩ и Русия - този път заради употребата на химическо оръжие в Град Дума в Сирия.

Вашингтон и Тръмп посочиха като виновник диктатора Башар Асад и за отговорен за престъпното деяние - Кремъл. 

„Действията на сегашната администрация показват ясно, че националната стратегия на президента Тръмп, съвсем правилно, е идентифицирала Русия като основна опасност за нашата страна. Нашите дипломатически усилия с Русия ще се окажат сериозно изпитание, но, както и при предишни конфронтации с Москва, тези усилия трябва да продължат“, подчерта Майк Помпео.  

Публикувана на 04/12/18 04:04 http://clubz.bg/66554-pompeo_mekata_politika_kym_rusiq_priklyuchi

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване