04/12/18 09:28
(transmedia.bg)

Русия се съмнява, че изявлението на Юлия Скрипал е автентично

 

 

Руското посолство в Лондон постави под въпрос автентичността на изявлението от името на Юлия Скрипал, разпространено в сряда от „Скотланд Ярд“, съобщи ТАСС, цитирана от БГНЕС.

„Както и преди, бихме искали да се уверим, „че изявлението наистина е от Юлия. Има доста съмнения по този въпрос. Текстът очевадно е създаден по такъв начин, че да подкрепи официалното изявление на британските власти и едновременно с това да изключи всяка възможност на Юлия за контакт с външния свят – посланици, журналисти, роднини“, заявиха от дипломатическата мисия на Русия в Лондон.

Руското посолство изрази също така и удивление от факта, че съобщението не е било прочетено в ефир от самата дъщеря на Скрипал, а е било публикувано в писмен вид на сайта на „Скотланд Ярд“.

В тази връзка руските дипломати поискаха от британската страна „нагледно доказателство, че Юлия е добро и тя не е лишена от свобода“, тъй като публикуваният документ поражда страховете им, че е било упражнено „принудително изолиране на руски гражданин.“

„Публикацията на лондонската полиция повдига повече въпроси, отколкото отговори“, обобщиха от дипломатическата мисия. Изявлението на дипломатическата мисия беше публикувано в четвъртък на сайта й.
Юлия Скрипал, която беше отровена през миналия месец в английския град Солсбъри заедно с баща си Сергей, бивш руски шпионин, заяви, че не желае да приеме предложението за помощ от руското посолство в Лондон, съобщава „Ройтерс“.

В изявление, разпространено от нейно име от британската полиция, Юлия Скрипал казва, че нейният баща остава сериозно болен, а тя все още страда от последиците от атаката с бойното нервнопаралитично вещество Новичок, използвано срещу тях.

Нападението, за което Великобритания обвини Русия, която отрече каквото и да е участие, доведе до една от най-големите дипломатически кризи между Русия и Запада от Студената война насам.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване