04/19/18 08:12
(http://www.clubz.bg/)

Русия забранява на обвиняеми да шофират

Руският президент Владимир Путин подписа закон за въвеждане на нова мярка във вид на пресичане на определени дейности, предаде Нюз.ру.

Сред тях са шофирането, звъненето по телефона и използването на интернет. Тези мерки ще могат да бъдат използвани срещу заподозрени и обвиняеми.

Законопроектът за поправките в руския НПК бе приет през февруари от Думата, а след това одобрен от Съвета на федерацията.

Съдът може да забрани на заподозрени или обвиняеми също така да излизат в определено време на улицата, да се намират на определени места, да посещават определени мероприятия и да участват в тях, да общуват с определени лица и т.н.

Мерките могат да бъдат в сила до 3 години, ако престъплението е особено тежко.

Санкционираните си запазват правото да използват телефони, ако викат "Бърза помощ", полиция или спасители в случай на извънредна ситуация.

Очакванията са новите мерки да имат положителен ефект, тъй като трябва да намалят държавните разходи за издръжката на заподозрени и обвиняеми под стража, отбелязва агенция РБК.

Според адвоката Сергей Литвиненко обаче забраните ще представляват декоративна и на практика неработеща мярка за възпиране.

Публикувана на 04/19/18 08:12 http://clubz.bg/66852-rusiq_zabranqva_na_obvinqemi_da_shofirat

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване