04/20/18 13:01
(http://www.klassa.bg/)

Българин е Фотограф на годината за 2018

 Българинът Веселин Атанасов беше обявен за Фотограф на годината в раздел Любители на конкурса, организиран от Световната фотографска организация (СФО) Sony World Photography Award 2018 на церемонията по връчване на наградите в Лондон, за която Атанасов долетя специално.

Атанасов получи награда от 5000 щатски долара, както и цифрово фотографско оборудване. Печелившият му кадър бе публикуван в Албума на победителите и е част от изложбата на  Sony World Photography Awards 2018 в емблематичната Съмърсет хаус, Лондон.

Експертно жури избра Атанасов за големия победител в раздел ,,Любители“ за фотографията му „Ранна есен“ – смайващ кадър, в който слънчевите лъчи си прокрадват път през короните на високи дървета в централния Балкан.

Председателят на журито в раздел Любители Зелда Чийтъл коментира: ,,Носителят на титлата Фотограф на годината в раздел Любители, Веселин Атанасов, е заснел прекрасна снимка в горите на Стара планина, България. Уловил е по един неземен начин светлината, която се прокрадва през мъглата, обвила призрачно дърветата. Всичко това, в комбинация с приглушените цветове в тишината на ранното утро, донесе безапелационната победа на този красив кадър. Поздравления за Веселин Атанасов.“    Цялата статия на сайта на sofiapress.com


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване