04/20/18 09:16
(http://offnews.bg)

И Цветанов призна, че се е прекалило с ареста на Иванчева

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов призна, че акцията за ареста на кмета на район "Младост" в София е прехвърлила някои граници.

"Би могло да се предприемат действия, за да се защити все пак достойнството на този човек, защото и госпожа Иванчева, докато не бъде осъдена, е с презумпцията за невинност", заяви бившият вътрешен министър в интервю за БТВ тази сутрин.

Десислава Иванчева беше арестувана на 17 март при показна акция в центъра на София, продължила 10 часа. Иванчева бе с часове с белезници пред Съдебната палата. В колата ѝ бяха открити 70 хил. белязани евро. Иванчева твърди, че те са били подхвърлени.

Все пак Цветанов подчерта, че толерира и подкрепя агресивните действия на правоохранителната система и прокуратурата срещу корупцията, разграничи се от случилото се, като каза, че не е бил запознат с акцията и подчерта, че тя се провежда под ръководството на наблюдаващия прокурор, който преценява кога какво да се прави.

"Този корупционен случай е много ясен знак, че държавата ще бъде безкомпромисна към всеки един, който реши да се възползва от служебното си положение да се облагодетелства - заяви Цветанов. - Действията на органите са били да документират и да съберат достатъчно доказателства, които да бъдат необорими в съдебната фаза и да може действително да имаме осъдителна присъда."

Цветанов каза още, че докато той е бил министър на вътрешните работи е имало показни акции, но корупционният натиск към всички, които имат отношение към държавните институции е бил под 9%, а след идването на БСП на власт този натиск е достигнал 39%.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване