04/20/18 06:43
(http://www.clubz.bg/)

Руди Джулиани ще защитава Тръмп от спецпрокурора Мълър

Бившият кмет на Ню Йорк Рудолф (Руди) Джулиани ще защитава президента Доналд Тръмп при разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за руска намеса в американските избори. Новината съобщи Джей Секулов, също част от юридическия екип на американския президент, цитиран от Си Ен Ен.

Джулиани, който сега е прокурор в Ню Йорк, ще се бори за по-бързо приключване на разследването, казва самият той.

“Ще поискам от Робърт Мълър списък с необходимите стъпки за приключване на разследването… В зависимост от тях, ще се съобразим с исканията на прокурора възможно най-бързо, може би дори в рамките на няколко седмици“, заяви Джулиани пред пред Си Ен Ен.

Бившият кмет на Ню Йорк, станал известен у нас във връзка с атентатите  от 11 септимври, когато управляваше града, се познава с прокурора Робърт Мълър от дълго време. Двамата са работили заедно в правосъдното министерство и са си сътрудничели, когато Мълър е бил директор на ФБР, а Джулиани – кмет на Ню Йорк.

Джулиани заяви също, че Тръмп никога не е обмислял да уволни Мълър, защото знае, че подобен ход би бил “непродуктивен“. Това само би удължило разследването, казва новият адвокат на Тръмп и добавя, че Мълър е справедлив.

Робърт Мълър разследва възможната руска намеса в американските президентски избори през 2016 г. Това включва и възможните връзки между щаба на американския президент и Русия. Вече бяха повдигнати обвинения на председателя на щаба на Тръмп Пол Манафорт и на бившия му съветник по национална сигурност Майкъл Флин.

Джулиани, който беше кмет на Ню Йорк между 1994 и 2001 г., е сред поддръжниците на Тръмп при изборите преди две години. Той дори беше спряган за държавен секретар на САЩ, но Тръмп избра Рекс Тилърсън, когото уволни преди месец.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване