04/21/18 09:05
(transmedia.bg)

Ким Чен Ун: Край на ядрените опити, ще градим мощна социалистическа икономика

 

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун обяви, че страната вече не се нуждае от ядрени изпитания и ще затвори своя полигон за ядрени изпитания.

Усилията на страната ще бъдат насочени в „създаването на мощна социалистическа икономика и вдигането на жизнения стандарт на населението“, пише в решение на Трудовата партия на Корея след пленум на ЦК.

Според Ким Чен Ун страната вече е проверила ядрените си оръжия.

За развитието на икономиката е нужен мир и приятелски връзки със съседните и други държави по света, се допълва в решението.

В края на миналия месец стана ясно, че ще има среща на високо ниво между Северна и Южна Корея на 27 април.

След проведени преговори на високо равнище страните се договориха, че южнокорейският президент Мун Дже Ин и севернокорейският лидер Ким Чен Ун ще се срещнат в Дома на мира на юг от граничното селище Панминчжон.

Миналата седмица шефът на ЦРУ Майк Помпео се срещна с лидера на Северна Корея като подготовка за срещата между лидерите на САЩ и Северна Корея.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обаче заяви, че ако сметне, че срещата няма да е успешна, той няма да отиде, а ако заплануваните разговори с Ким Чен Ун не са продуктивни, той ще ги напусне, съобщи Би Би Си.

„Нашата кампания за оказване на максимален натиск ще продължи, докато Северна Корея не изостави ядрените оръжия“, добави Тръмп.

 

 

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване