04/22/18 12:26
(http://offnews.bg)

Задържаният за ранената полицайка се предал, камерите на стадиона не хванали бомбичката

Младежът, който метна бомбичка на мача ЦСКА-Левски на 18 април и рани двама полицаи, опитал да се укрие. След като полицаите го установили и успели да се свържат с него по телефон, той първо искал да се предаде следващата седмица, след това обаче се съгласил да се яви в СДВР снощи. 

Това съобщи на брифинг шефът на столичната полиция Ивайло Иванов. Според разказа на фена на Левски той искал да метне бомбичката, която му подал друг фен, на пистата, а не сред хората.  Взривното устройство обаче е летяло до сектор А и е гръмнало до врата, стъкла от която раниха сериозно полицай Гергана Зашева и по-леко колегата й Петър Иванов. 

До задържането на младежа, роден 1993 г., се стигнало след разпит на 64 привържениците на сините, както и на негови роднини, пред които той си признал. Камерите на стадиона не успели да снимат мятането на бомбичката, в полицията обаче пристигнали много записи, които довели до разкриване на престъплението. Младежът не е осъждан и няма криминални регистрации. Той е направил пълни самопризнания. 

Утре прокуратурата ще поиска постоянен арест за задържания. Той може да получи между 5 и 15 години затвор по обвинения за причиняване на тежка телесна повреда на длъжностни лице

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване