04/24/18 05:11
(http://www.clubz.bg/)

Нинова: Цветанов да плати от джоба си осъдителните присъди срещу България

Зам. председсателят на ГЕРБ Цветан Цветанов да плати от собствения си джоб осъдителните присъди срещу България от Европейския съд по правата на човека в Страсбург, породени от негови непремерени изказвания.

За това призова лидерът на БСП Корнелия Нинова, която бе гост в сутрешния блок на бТВ. Коментарът й бе във връзка с последните "изяви" на Цветанов по адрес на президента Румен Радев. Те бяха по повод провелия се Консултативен съвет за национална сигурност, след който заместникът на Бойко Борисов в партията обяви, че държавният глава гледа на Изток вместо на Запад и че е поел курс към извеждането на България от ЕС и НАТО. Формалният повод стана предварително изготвено становище от екипа на Радев за предполагаемата химическа атака в сирийския град Дума.

"Г-н Цветанов вече трети или четвърти път отправя тежки обвинения, най-тежките по НК - измяна, шпионаж... Казах му внимавайте какво говорите, за да не сме осъдени пак в Страсбург. Питам кога Министерският съвет ще предяви претенции от Цветан Цветанов да плати от джоба си осъдителните присъди. Тогава ще повярвам, че Бойко Борисов е обективен", посочи Нинова.

По думите на Нинова самият Радев се обърнал по време на КСНС към Цветанов с: "Г-н Цветанов, въздържайте се да коментирате неща, от които не разбирате".

"Атаката срещу Радев е стратегия на ГЕРБ, координирана между всички, острието е Цветанов, а причината - страхът от авторитета и рейтинга на президента", смята още лидерът на БСП.

По повод "мантрата", че Румен Радев е кандидатура, посочена от Леонид Решетников, с когото Нинова в действителност се е срещала преди кампанията, но по думите й - случайно, днес тя посочи:

"Представете си аз да кажа, че Цецка Цачева е посочена от някое посолство. Трябва аз да вляза в обяснителен режим и да викам "не, не е така". Той (Цветанов) трябва да докаже думите си, не аз да ги отричам. В противен случай - среща в съда."

Нинова бе помолена да коментира и критиките от свои съпартийци, в случая Атанас Мерджанов, който смята, че БСП е попаднала в капан, оглавявайки анкетната комисия за ЧЕЗ в парламента.

"Ние можеше да си стоим кротко в ъгъла и никой нищо да не прави. Най-нормалното е анкетни комисии в НС да се оглавяват от опозицията. Един път в нашия парламент ще се случи нещо нормално и видите ли - пак има проблем", каза тя.

И отново затвърди искането на левицата България да придобие на 100% електроразпределителното дружество.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване