04/24/18 13:05
(http://budnavarna.bg/)

Хванаха дърводелски цех и фирма за мебели да горят отпадъци

Дърводелски цех в промишлената зона на Аксаково и фирма за мебели на ул. „Христо Смирненски“ са с предписания от Регионалната инспекция по околната среда и водите заради горене на отпадъци от производство, научи BudnaVarna.bg.

Нарушенията са установени от проверяващите след подадени сигнали по „Зелен телефон“ през месец март.

Живущи в района на фирмата за производство на мебели са се оплакали, че от сградата й се носи гъст дим и неприятна миризма. На място инспекторите се натъкнали на изгаряне на дървесни отпадъци в две от трите монтирани печки. В резултат на собственика на обекта са дадени три предписания, включително за преустановяване на изгарянето на дървесни отпадъци. При извършен последващ контрол е констатирано, че трите печки са демонтирани.

Оплакването срещу дърводелския цех в Аксаково е за палене на дърва, примесени с лепило. При извършената проверка на място действително е констатирано горене на дървен материал в печка на твърдо гориво На фирмата е дадено предписание за преустановяване изгарянето на дървесни отпадъци, формирани от дейността им.

Материалът Хванаха дърводелски цех и фирма за мебели да горят отпадъци е публикуван за пръв път на Будна Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване