04/25/18 06:53
(http://www.klassa.bg/)

Най-големите криптовалути поскъпват с близо 75% от началото на април

 Най-големите криптовалути в света продължиха да поскъпват във вторник, повишавайки цената си с близо 75% от началото на април, съобщава Bloomberg.

Етер, рипъл и Bitcoin Cash са натрупали до момента най-голяма преднина по данни на Bloomberg и Coinmarketcap.com. Пазарният лидер биткойн поскъпна с 3,6%, като изтъргуваният му обем достигна 2 млрд. долара на десетте най-големи платформи за търговия с криптовалути през последните 24 часа. 

Цифровите валути отчетоха ръст в цената си през април поради волатилността на много от световните пазари на акции и облигации. Трейдърите, които търгуват с традиционни активи, се налага в момента да вземат под внимание повишаващата се доходност по облигациите и прогнозите за инфлацията, както и променящия се тон на разговорите между САЩ и Китай, както и напрежението между САЩ и Русия.

Въпреки значителното повишение през април десетте най-търгувани дигитални валути все още се търгуват с над 40% под техните рекордни стойности, отчетени в началото на януари.

Bitcoin Cash само за седмица пък успя да отчете ръст в цената си от 80%, като основният движещ фактор за възходящото движение е предстоящото разделяне на валутата на две. 

Във вторник биткойн достигна най-високото си ниво от повече от месец насам – малко над 9300 долара за брой следобед българско време. За последен път най-популярната криптовалута се е разменяла на тази цена на 14 март.

Биткойнът преживя изключително тежко първото тримесечие със спад в цената си от 48%. Според CNBC голяма част от поевтиняването се е дължало на разпродажби, парите от които инвеститорите са използвали, за да си платят данъците. Според данъчното законодателство в САЩ върху печалбите от трансакциите с криптовалути се дължи данък. 

Друг фактор, който тежеше значително на пазара с цифрови пари, е затягането на регулаторния контрол в световен мащаб.

Биткойнът отчете рекордно повишаване на цената си през миналата година до над 19 хил. долара за брой, като някои анализатори остават оптимистично настроени по отношение на прогнозите си за най-известната криптовалута. Според основателя на Fundstrat Global Advisors Томас Лий биткойнът ще достигне цена от 20 хил. долара през тази година.

От резултатите от проучване, проведено от Thomson Reutres, междувременно стана ясно, че всяка пета финансова институция обмисля да започне търговия с криптовалути през идните 12 месеца. 

Сред участниците в допитването, които изразяват желание да търгуват с криптовалути, като биткойна, 70 процента посочват, че планират да започнат търговия през следващите три до шест месеца, сочи проучването, цитирано от БТА.

Анкетата обхваща над 44 клиенти от платформите на Thomson Reutres, включително големи мениджъри на активи, хедж фондове и отдели за търговски операции в най-големите банки.

Всичко за криптовалутите четете тук.
 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване