04/25/18 05:21
(http://www.klassa.bg/)

Не сме дебили, знаем какво е жена, избухна Георги Марков

 Герберът Георги Марков е против въвеждането на термина "социален пол". Нито институциите, нито българите имат нужда някой да им казва какво е пол, обясни той в кулоарите на парламента.
 
Всички знаят какво е жена, всички знаят какво е пол, не сме дебили, заяви депутатът. По мнението му страната ни е в челните позиции по борба с домашното насилие. В развитите европейски държави имало такова насилие, че и конвенцията не могла да го предотврати. У нас пред храм паметник "Свети Александър Невски" , по думите му, не е имало насилие над жени с късане на сутиените им , а такъв случай на масово женско насилие се е случило пред Кьолнската катедрала. Той припомни и скритото насилие в германски градове.

Нашите сили на реда щели да ступат ислямистите, както се изрази Георги Марков. Аз съм срещу неолибераланите идиотщини, коментира той. Благодаря на Бойко Борисов, че не се опита да ме натиска, похвали се той, че лидерът на ГЕРБ уважил волята му в комисия да гласува срещу конвенцията.

Припомняме, гласът "против" Истанбулската конвенция на Георги Марков беше ключовият за решението на Парламентарната комисия по въпросите на младежта и спорта. При гласуването резултатът за отхвърляне на документа беше спорен. Против документа гласуваха 10 души, а "за" 9. 

Правната комисия пък отложи дебатите за Истанбулската конвенция. Това беше предложено от БСП. Червените се мотивираха със сериозното разделение в обществото, което документът предизвика.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване