04/25/18 08:10
(http://regiona.bg/)

Показна пиар акция на държавата в Благоевград! Новият орган Спецпрокуратурата търси популярност

Вчера ГДПОП и Специализираната прокуратура проведе акция в ДАИ – Благоевград, при която бяха задържани над 10 души. Акцията е поредната от серия подобни арести в тази структура. Оказа се, че това отново е пиар акция на властта в България. Показните арести идват в отговор на президента „да се палнат прожекторите“.
И машината се задейства, едни „светят като елха“, други ги извеждат масово с белезници на ръце какъвто е случаят в Благоевград.
В момента служителите на ДАИ Благоевград са арестувани и са в София, чакаме новият орган Специализираната прокуратура да се произнесе на кои служители ще бъдат повдигнати обвинения на кои не. Но типично по нашенски каквито и доказателства да събират, след една седмица ще бъдат пуснати. Новата структура се нуждае от малко пиар, за да видим, че си върши работата. Искаме румънски модел на правосъдие, имаме го.
А дали ще се свърши нещо е друг въпрос… Има вероятност тези служители да бъдат натиснати и някой да проговори и да издаде другите все пак трябва да има някой виновен.
Така ще види обществеността, че Специализираната прокуратура работи върши дейност лови корумпирани служители, които взимат пари от транспортните фирми.
Предпоставките за корупционни схеми в този бранш са много, защото ръководството на Министерството и на Агенцията нищо не направиха, за да може да бъдат обезпечени финансово тези служители. Тоест те работят при едни много ниски заплати.

Това е предпоставка, която поражда корупция. Вярно е, че всеки е виновен за това, което е направил, но за да са така масово нещата, трябва да търсим каква е причината.

Друг е проблемът с кадровия подбор в Автомобилната инспекция, един началник на отдел не си назначава хората – те са му назначени и той трябва да работи с тях, без да ги знае и без да ги познава.
Тези показни пиар акции се ограничават до най-ниското ниво и не се продължава нагоре.

Примерът в Благоевград го доказа започнаха от кадровите служители и най-вероятно е те да бъдат сменени и назначени други удобни хора. А ако искаме реално да се борим с корупцията трябва да стигнем догоре на пирамидата на властта.А след време като отшуми скандалът тези хора , които са били арестувани, ще бъдат възстановени на работа и реабилитирани. Не може хора с повдигнати обвинения да работят пак в тези структури.
Е тогава за какъв морал говорим, как ще изчистим корупцията!

Материалът Показна пиар акция на държавата в Благоевград! Новият орган Спецпрокуратурата търси популярност е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване