04/27/18 12:11
(http://regiona.bg/)

/Видео/ Онкоболницата „Свети Мина“  пак разбуни духовете в ОбС,съветникът К. Ваклинов: Д-р Г. Георгиев струва 50 000 лв. на месец

С  22 гласа“за“,5 „против“ и 7 „въздържал се“ местните парламентаристи в Благоевград приеха днес отчета на Специализирана болница за активно лечение по онкология „Свети Мина“. Преди това обаче имаше остри изказвания и критика за управлението на директора на болничното заведение д-р Георги Георгиев.

Болницата   приключва 2017г. със загуби от 532 хиляди лева, от които 511 хиляди са амортизационни отчисления , а чистите стопански загуби са в размер на 21 хиляди лева.Там остава проблемът с просрочените задължения от близо 2 милиона лева.

„ Ще приема отчета само ако д-р Георги Георгиев си подаде оставката“,остро коментира съветникът Кирил Ваклинов и допълни,че трупането на задължения ще доведе до спиране на болницата.

„ Натрупани са големи задължения.Д-р Георги Георгиев струва 50 000 лв. на месец“,изтъкна Ваклинов .Изказа се и Георги Васев като обясни,че ситуацията в болницата не е цветуща,а като мениджър д-р  Георги Георгиев трябва да вземе важни решения. Калоян Ханджийски пък  изтъкна,че отчетът на болницата е адекватен и призова да не се взимат отношения без да са разгледани нещата в дълбочина.Валери Смиленов пък обясни,че не вижда план за спасяване на онкоболницата.

„ Болницата е значима ,тя дава здраве.Нека се насочим към предложения, които ще оздравят здравното заведение“, коментира  Давид Сукалински.

Основната част от заседанието днес  бе  разглеждането и приемането на годишните финансови отчети и баланс за 2017 година на общинските  търговски дружества, както и доклади за осъществените читалищни дейности и финансови отчети за изразходваните от бюджета средства през 2017 година на народните читалища на територията на община Благоевград.

Изненадващо с 19 гласа „за“8 „против“ и 6 „въздържал се“не се прие отчета на ОФК „Пирин“.Валери Смиленов се изказа и обясни,че в клуба са ангажирани чужди футболисти и тези задължения са огромни.Изпълнителният директор на Пирин Венко Попов взе думата и обясни,че в школата има интегрирани  6-7 души.“ Нашите момчета взимат толкова,колкото взимат всички футболисти“,коментира Попов.

Без дебати бяха приети отчетите на останалите общински дружества.

Материалът /Видео/ Онкоболницата „Свети Мина“  пак разбуни духовете в ОбС,съветникът К. Ваклинов: Д-р Г. Георгиев струва 50 000 лв. на месец е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване