04/27/18 07:07
(http://www.klassa.bg/)

Големите консуматори на енергия скочиха срещу скъпия ток

 Големите консуматори на енергия от химическата и металургичната промишленост отново заявиха несъгласието си с опитите за пореден ръст на крайните цени на тока.

Според изпратено от браншовите им организации писмо до медиите те са против искането не енергийните дружества за ръст на таксата „задължения към обществото“ от 37,25 лева/Мвтч. на над 55 лева/Мвтч. Големите енергийни консуматори са и срещу исканото от миньорите вдигане цената на въглищата от Маришкия басейн.

В писмото се казва още, че липсва каквато и да било информация кога ще се предлагат количества електроенергия от държавните производители АЕЦ Козлодуй и ТЕЦ Марица изток 2 с период на доставка след 1 юли и каква ще е референтната цена за тези дългосрочни продукти. Опитът от миналата година показа, че на платформата за двустранни договори в рамките на секунди може да бъде продадено огромно количество електроенергия без равна информираност на всички пазарни участници. В същото време липсваше достатъчно предлагане на дългосрочни продукти, а енергията се предлагаше на парче.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване