04/27/18 12:15
(transmedia.bg)

Делото КТБ тръгва по същество

Апелативеният специализиран наказателен съд, потвърди окончателно определението на долния съд, че няма основания процесът за фалита на КТБ да бъде прекратен и върнат на прокуратурата.

По делото подсъдими са 18 души. Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев е сочен за ръководител на организираната престъпна група, която според обвинението е източила банката.

Основните възражения на адвокатите бяха, че са нарушени процесуалните права на подсъдимите, че липсата на ръководителя на т.нар. организирана престъпна група нарушава правата му, че обвинителният акт е неясен, че не е ясна каква е връзката между обвиняемите. Затова делото не трябва да започва по същество.

Основната теза на обвинението пък е, че Цветан Василев сам е избрал да не участва в процеса, че прокуратурата не е нарушила правата му и че той се опитва да изкара процеса срещу него политически, за да не бъде върнат в България.

Василев изпрати и писмо, с което поиска от съда да прекрати процеса срещу него. Той се намира в Сърбия и срещу него тече процес по екстрадирането му в България по искане на българските власти.

Двете съдебни инстанции обаче не са съгласни с доводите на подсъдимите и защитниците им и процесът трябва да започне по същество на 9 май, за когато е насрочено заседание в спецсъда.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване