05/09/18 07:58
(http://www.clubz.bg/)

Сталин и червени знамена със сърп и чук пред Съветската армия (СНИМКИ)

За пореден път днес бе демонстриран двойният стандарт, който се прилага в България по отношение на тоталитарните режими. От БСП винаги протестират шумно срещу публично демонстриране на най-малка, дори шеговита съпричастност към фашизма. Активът на партията начело с лидера Корнелия Нинова обаче не вижда никакъв проблем в това да присъства на публични мероприятия, на които се издигат портрети на Сталин и се веят червени знамена със сърп и чук.

Така бе и днес по време на т.нар. Марш на Безсмъртния полк, който се проведе по улиците на София и още няколко десетки града в България. Официалната идеята на събитието е да се почетат загиналите в борбата срещу фашизма.

На практика обаче този марш не е нищо повече от поредната изява на руската пропаганда в България, която продължава и до днес. Независимо че страната ни е член на ЕС и НАТО.

Организатори на събитието са фондация "Безсмъртният полк", Координационен съвет на руските съотечественици в България, федерация "Съюз на съотечествениците", Българският антифашистки съюз, Съюзът на ветераните от войните на България, Национално движение "Русофили", Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД, фондация "Устойчиво развитие за България", сдружение "Александър Невски", Съюз на българските журналисти, Форум "България - Русия", Национално сдружение "Заедно с Русия", движение "Че Гевара" - България.

В събитието бяха включени и невръстни деца.

За пореден път бе развято и руското знаме.

На събитието присъства и посланикът на Русия Анатолий Макаров. 

С цел засилване на пропагандния ефект можеха да се забележат и български трикольори. 

Руските знамена обаче имаха решително надмощие пред Паметника на Съветската армия. Тази армия е окупирала България през 1944 г., за да установи тоталитарен режим в продължение на 45 години, през които страната ни бе откъсната от естественото си европейско развитие, а хиляди българи бяха убити или пострадаха от развихрилия се политически терор. Въпреки това и до днес този паметник стои в центъра на София и е сборно място за пропагандиране на руските интереси у нас.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване