05/18/18 08:02
(transmedia.bg)

БСП внася подписка срещу продажбата на ЧЕЗ

БСП ще внесе днес в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) подписка, в която над 200 000 души искат да се спре сделката по продажбата на активите на ЧЕЗ в България. това съобщи лидерът на сожиалистите Корнелия Нинова в сутрешния блок на Би Ти Ви.

Нинова изрази несъгласие с коментара на председателя на комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев (ГЕРБ), че работата на временната анкетна комисия за сделката за ЧЕЗ, създадена по настояване на БСП, е била „ялова“.

„Работата на комисията не е ялова, каквито са обвиненията на някои политици. В резултат на нейната работа е променен законът за енергетиката и държавата вече има много по-голям контрол при подобни сделки в бъдеще“, стана ясно от думите на Нинова.

„За да не се случват повече подобни ситуации, БСП е подготвила забранителен списък за приватизацията. Това е списък с обекти от важни и държавни сектори – ключови предприятия, включително и болници, които да не бъдат приватизирани и да не са предмет на сделки. Това са държавни и общински компании“, добави Нинова.

Лидерът на БСП коментира и срещата на върха ЕС – Западни Балкани, която приключи в София вчера. Според нея „положителното е, че имаше среща на върха, но резултатът е само декларация с пожелания. По темата за Западните Балкани и европейското им бъдеще имаше само добри пожелания.“

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване