05/18/18 08:10
(http://regiona.bg/)

Скъпото злато опразни магазините в Благоевград, металът се търгува 60 лв. за грам

Златарските магазини опустяха в Благоевград . Причината е скъпият благороден метал. Многобройните ателиета по централните улици в града днес отвориха врати, обаче почти никой не прекрачваше прага им, за да купува.Причината е, че грам злато се продава за 60 лв.
„ Продажби няма, хората нямат пари, не получават заплати .Търговията намаля, влизат клиенти, оглеждат, интересуват се за цената, но много малко от тях купуват”, коментира търговец,който пожела анонимност. Той обяснява,заради липсата на продажби е паднала и цената на златото,тъй като само месеци грамът се е търгувал за 65 лв.
„ Всеки месец плащам скъп наем.Оборотът ми за изминалия месец е 100 лв.,къде да ги дам по-напред?!,жалва се още търговецът.

Единствено стари модели бижута могат да се намерят по златарските магазини в града на цени около 50-55 лв.” Имам модели,които са от преди няколко години,но тях никой не ги поглежда.Изобщо търговията така е замряла,че най-вероятно до месеци ще се наложи да закрия ателието“, коментира друг търговец.

Новите модели и особено тези, които идват от Италия, дори на места се предлагат по 65 лв. за грам като.„ Никои не знае дали ще има увеличение на цената на златото, това зависи от световните борси”, коментират търговците.Те се надяват сега покай абитуриентските балове търговията да се раздвижи.

 

Материалът Скъпото злато опразни магазините в Благоевград, металът се търгува 60 лв. за грам е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване