05/20/18 12:29
(http://regiona.bg/)

ТФ „АСТРА“ обра наградите от фестивала „Детски усмивки“

ТФ „АСТРА“ се завърна от участието си в VI Детски фестивал на изкуствата „Детски усмивки”, който се проведе в столицата, с купа и грамота за особен принос в областта на изкуството и сертификати и медали за отлично представяне на всички участници.
Талантливите момичета на формацията получиха най-много специални награди, които бяха присъдени от представители на Национални и

Международни фестивали и връчени от специалния гост на фестивала Евгения Трофимчук – председател на Балканския алианс за изкуства.

От общо 24 танца, които бяха представени в първата част на Първия концерт на фестивала, само четири танца бяха удостоени с квоти за участие в Международни олимпиади в Гърция и Сърбия, две от които бяха присъдени на момичетата на „АСТРА“ за танца „Импресия“ във възрастова категория над 16 години и „Тарантела“ за възрастова категория до 12 години. Освен тях

ТФ „Астра“ спечели и две индивидуални награди сертификат и медал за танца „Малката каубойка“ в изп. на Дия Достумска и сертификат и медал за танца „Циганска хубост“ в изп. на Александра Иванова.
Най-удовлетворена от представянето на своите танцьори беше дългогодишния худ. ръководител на формацията г-жа Галя Златкова, която вече 32 години неотменно следва танцовият стил в направление „Съвременни, модерни и характерни танци“, като подържа високо ниво на подготовка на танцьорите и не случайно те заслужено получават най-високите отличия от участията си в наши и международни конкурси и фестивали. Умелият подбор на репертоар, проява на собствен вкус и изисканост при изработка на костюмите, артистичност, сценично поведение и не на последно място красивите и талантливи деца не остават незабелязани от зрителя.

 

Материалът ТФ „АСТРА“ обра наградите от фестивала „Детски усмивки“ е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване