05/24/18 06:52
(http://www.klassa.bg/)

Jaguar F-PACE SVR е всъдеход и спортист в едно

За тези, които искат да притежават едновременно всъдеход и спортен автомобил, британците от Jaguar предлагат своя бестселър F-PACE SVR, задвижван с 5,0-литров бензинов двигател V8 с механичен компресор и чудовищна мощност от 550 к.с. Благодарение на огромния въртящ момент от 680 Нм, спортният SUV ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,3 секунди, а максималната му скорост е 283 км/ч.

Новият Jaguar F-PACE SVR е конструиран от подразделението Special Vehicle Operations (SVO) и се отличава със специално окачване, аеродинамични подобрения и нови олекотени 21- и 22-инчови алуминиеви джанти, които приютяват модерните спирачки. Активната изпускателна система с променлив ход на клапаните гарантира, че звукът от двигателя V8 с механичен компресор отговаря на динамичните му показатели. В интериора си Jaguar F-PACE SVR получава тънки спортни седалки с логото SVR, докато спортният селектор за смяна на предавките подчертава спортния характер на високопроходимия модел.

Освен най-мощната версия SVR, за следващата моделна година Jaguar F-PACE е получил серия интериорни подобрения, както и най-новите технологии за безопасност и допълнителни функции за удобство на потребителя. Към системите в помощ на водача се присъединява адаптивният автопилот с подпомагане на кормилното управление, който работи между 0 и 180 км/ч и използва съществуващия адаптивен автопилот с центриране в лентата, за да управлява разположението на автомобила в лентата, докато поддържа зададена дистанция спрямо автомобила отпред.

Резултат с изображение за Jaguar F-PACE SVR е всъдеход и спортист в едно

Други функции включват адаптивен автопилот с функция Stop&Go, който позволява на водача да следва автомобила отпред на удобна за спиране дистанция и да тръгва отново от спряло положение, когато водачът подскаже на системата чрез натискане на педала на газта. Базираната на радар аварийна спирачка при висока скорост позволява подобрено отчитане на вероятност от сблъсък отпред. Системата работи при скорост от 10 до 160 км/ч и е в състояние да отчете неизбежен сблъсък, като предупреждава водача и задейства спирачките, ако той не успее да реагира. Новото стандартно оборудване на Jaguar F-PACE включва още камера за обратно виждане, помощ при паркиране на преден и на заден ход, система за следене на състоянието на водача, аварийна спирачка и асистент за придържане в лентата.

В интериора на Jaguar F-PACE информационно-развлекателната система Touch Pro с 10-инчов сензорен екран е част от стандартното оборудване, като същевременно се предлагат нови опционални тънки спортни седалки с настройки в 14 степени, по-тънки облегалки и регулируеми възглавници. Вниманието към детайла продължава с вътрешното огледало без рамка, осветените метални пластини на праговете с надпис Jaguar, полираните метални педали, първокласните мокетни стелки, велурената облицовка на тавана, хромираните превключватели на 10-степенните регулируеми седалки и покритията на вратите от карбонови влакна. За допълнително удобство на клиента, бензиновите версии за F-PACE се възползват от по-голям 82-литров резервоар за гориво, вместо настоящия 63-литров. Всички бензинови двигатели вече са оборудвани с филтри за твърди частици, за да бъдат още по-екологични.


 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване