05/25/18 09:27
(transmedia.bg)

Внезапната среща Борисов – Путин била подготвяна два месеца

Предстоящото в края на месеца посещение на премиера Бойко Борисов в Москва е уговаряно от около два месеца. Това обясни пред БНТ външният министър Екатерина Захариева.

Информация за срещата беше оповестена от Кремъл при посещението на президента Румен Радев в Москва в началото на седмицата.

Захариева обясни, че преди два месеца Борисов и Путин се чули по телефона, а конкретната дата на посещението е уточнена съвсем скоро. Няма как такова посещение да се осъществи по спешност, коментира министърът. Темите, които ще обсъждат българският премиер и руският президент, са енергетика, туризъм, икономика и глобални заради българското председателство на Съвета на ЕС.

Според Захариева енергетиката, и в частност проектът АЕЦ „Белене“ ще бъдат обсъждани и с китайския премиер, който пристига през юли. Той ще дойде малко преди провеждането на срещата на лидерите на страните от Централна и Източна Европа и на Китай „16+1“. Наскоро китайска компания официално заяви интереса си към изграждането на централата.

Китайският премиер ще пристигне начело на делегация от 700 души, уточни външният министър. Той ще бъде тук 4 дни. Първата част на посещението му ще бъдат срещи с премиера и президента.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване