05/29/18 07:27
(transmedia.bg)

Швейцарските железници са най-добрите в Европа

Швейцарската национална железопътна компания предлага най-доброто общо обслужване в Европа. Това показва нов доклад на компанията за резервиране на влакове Loco2, в който се разглеждат какви услуги предоставят на различни видове пътници, включително семейства и пътници с увреждания големите влакови компании на континента.

Анализът е сравнил всички европейски железопътни компании, които предлагат високоскоростни влакови влакове за дълги разстояния от поне 400 километра.
Шестнадесет железопътни компании, включително швейцарските федерални железници (SBB), Deutsche Bahn (DB), Eurostar и Virgin Train са помолени да отговорят на въпросник от 100 точки, описващ съоръженията и удобствата, които те предоставят на различни видове пътници.

Швейцарските федерални железници заемат първо място в категорията „Семейства“. Освен, че предлага зони и вагони, които са подходящи за семейства, операторът е създал детски площадки за игра на горната палуба на своите междуградски влакове. Втората в класацията компания Deutsche Bahn пък предлага услугите на опитни детегледачки.

Швейцарският оператор, заедно с испанската държавна железопътна компания Renfe, предлaгат най-доброто обслужване на пътниците с увреждания.

Докладът отличава Deutsch Bahn за ясната й политика на устойчиво развитие. Пътниците на германската железница например получават отстъпка от горещите напитки, ако предоставят собствена чаша.

Deutsche Bahn и Austrian Railways са първи и втори в категорията за пътуване с голям багаж. Нито един от операторите не изисква резервации на места или такси за пътуващите по маршрути Interrail или Eurail, когато пътуващият е с по-голяма раница.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване