05/31/18 09:40
(http://regiona.bg/)

Важно: Издаването на винетка за инвалиди в Благоевград не изисква копие от застраховка „Гражданска отговорност“

Издаването на винетен стикер на лица с трайни увреждания в Благоевград  не  изисква прилагане на копие от застрахователна полица за сключена застраховка „Гражданска отговорност“ .Това стана ясно от пресконференцията на Регионалната дирекция за социално подпомагане – Благоевград провела се вчера.
Наредбата е за условията и реда за освобождаване на лица с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност или вид и степен на увреждане и лица и семейства, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средно образование, но не по-късно он 20-годишна възраст от винетни такси при ползване на републиканските пътища.
В Дирекциите „Социално подпомагане“ по постоянен адрес се подават заявления-декларации по образец за получаване на безплатна едногодишна винетка за един собствен или съпружеска имуществена общност лек автомобил. За намаляване на административната тежест за гражданите не се изисква прилагане на копие от застрахователна полица за сключена застраховка „Гражданска отговорност“ с едногодишен срок.
През месец април 2018 г. са предоставени 149 винетни стикера.

Материалът Важно: Издаването на винетка за инвалиди в Благоевград не изисква копие от застраховка „Гражданска отговорност“ е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване