05/31/18 07:11
(http://regiona.bg/)

Ексклузивно: Делото срещу Данаил Стоицов и Бойко Шарков ще се гледа в София…

Апелативен съд София ще гледа делото срещу началника на „Пътна полиция“- Благоевград Данаил Стоицов и Бойко Шарков. Това каза  Иван Чолаков, адвокат на Данаил Стоицов. На 25 май Окръжен съд Благоевград взе решение след близо 6 часово дело Данаил Стоицов да остане в ареста. За другото лице, което е привлечено в качеството му на обвиняем – Бойко Иванов Шарков, съдът определи парична гаранция в размер на 7 000 лева. Иван Чолаков не съобщи за колко часа е насрочено делото, поради високия медиен интерес.

След специализираната акция на сектор „Вътрешна сигурност“ и Специализираната прокуратура в „Пътна полиция“-Благоевград, която се проведе на 22 май, бяха повдигнати обвинения на двама души. Единият е Данаил Стоицов, началник сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Благоевград. Спрямо него е повдигнато обвинение за три престъпления. Едното е по чл. 339, ал.1 от НК за това, че без надлежно разрешително, което се изисква по закон е държал огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Второто обвинение, което му е повдигнато е за престъпление по служба по чл. 282 от НК. То е за това, че на 04.05.2018 година е превишил правата си, като е осигурил полицейски конвой от село Дамяница до село Бело поле на тежкотоварна извънгабаритна техника в нарушение с наложената за това забрана и без да има издадено разрешение от ОПУ – Благоевград с цел да набави облага, която се изразява в незаплащане на пътни такси и от това е можело да настъпят немаловажни вредни последици. Третото престъпление, за което той е привлечен в качеството му на обвиняем е за подкуп, за това, че в качеството му длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение е поискал и е приел от различни лица дар и облага – пари, в размер на около 5 300 лева, вещи и услуги с имуществен характер, за да наруши и е нарушил службата си, съобщи фокус. Другото лице, което е привлечено в качеството му на обвиняем е Бойко Иванов Шарков. На него му е повдигнато също обвинение за подкуп, в което е участвал като помагач. Улеснил е умишлено обвиняемият Данаил Стоицов да поиска и получи от различни лица дар и облага.

Материалът Ексклузивно: Делото срещу Данаил Стоицов и Бойко Шарков ще се гледа в София… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване